06 13 45 48 96 els@catchy-coaching.nl

Catchy Coaching

Waar alles samenkomt
Kennismaking gereduceerd tarief

Catchy Coaching

waar alles samenkomt
Kennismaking gereduceerd tarief

CATCHY COACHING

Waar alles samenkomt

Wie verwacht dat een coach je leert zonder moeite door het leven te gaan, kan misschien beter even verder zoeken naar een andere ‘oplossing’. Als Coach en als Brainspottherapeut kan ik met je meelopen op het pad dat leidt naar jouw doelstelling. Of je nu 8 bent of 80, samen bewandelen we het pad stap voor stap .

Het is belangrijk dat we trouw zijn aan onszelf, aan onze gevoelens en gedachten zonder frustraties. Dat we kunnen bereiken wat we in ons hart zo graag willen zonder grote obstakels en negatieve gedachten die ons afhouden van een fijn leven.

De obstakels die je afhouden van dat leven hebben vaak te maken met  onderliggende  emoties die zelfs terug kunnen gaan naar je jeugd. De impact daarvan op de rest van je leven, maar ook op dat van jouw kinderen kan enorm zijn. Je ontwikkelt overtuigingen en oordelen waarmee je je eigen werkelijkheid creëert.  Je wordt als het ware een slechte kopie van jezelf. Ook trauma, boosheid, verdriet, angst en pijn brengen je ver weg van een fijn leven.

Het is tijd om die obstakels in de ogen te kijken en op te ruimen. Prettig leven gaat om wat jij echt graag zou willen, wat je tegenhoudt en hoe je daar wezenlijk verandering in kunt aanbrengen. Naar die antwoorden gaan we samen op zoek. Dat kan in één gesprek of in het doorlopen van een traject.

Uitnodiging

De eerste stap is vaak de moeilijkste. Hoe vaak heb je al op het punt gestaan een afspraak te maken en het toch maar niet gedaan. Kom gewoon eens kennismaken en deel je gevoel. We nemen de tijd die nodig is en dit aanbod is mijn uitgestoken hand naar jou. Geheel vrijblijvend. We gaan samen ontdekken wat je graag zou willen, wat je daarin tegenhoudt en vooral, hoe je daar kunt komen.Tijdens deze afspraak laat ik je tevens kennismaken met Brainspotting. Absoluut de moeite waard! Is de kennismaking genoeg voor je dan ga je vol goede moed huiswaarts en wens ik je alle goeds op je levenspad. Als je ervoor kiest samen het traject aan te gaan ben ik er voor je zolang het nodig is. Ook tussen de sessies door hebben we bel, mail of app contact wanneer nodig. De duur van het traject bepaal jezelf

Uitnodiging kennismaking

 De eerste stap is vaak de moeilijkste. Hoe vaak heb je al op het punt gestaan een afspraak te maken en het toch niet gedaan. Kom gewoon eens kennismaken en deel je gevoel. We nemen de tijd die nodig is en dit aanbod is mijn uitgestoken hand naar jou. Geheel vrijblijvend. We gaan samen ontdekken wat je graag zou willen, wat je daarin tegenhoudt en vooral, hoe je daar kunt komen. Tijdens deze afspraak laat ik je tevens kennismaken met Brainspotting. Absoluut de moeite waard!

Is de Ontdekkingssessie genoeg voor je dan ga je vol goede moed huiswaarts en wens ik je alle goeds op je levenspad. Als je ervoor kiest om terug te komen ben ik er voor je zolang het nodig is. Ook tussen de sessies door hebben we bel, mail of app contact wanneer nodig. De duur van het traject bepaal jezelf.  

Via onderstaande knop ‘IK BEN OOK BENIEUWD’ kun je een kennismakingsafspraak maken.

 

CATCHY COACHING

CATCHY COACHING

Voor iedereen die behoefte heeft aan

Voor iedereen
die
behoefte heeft aan

catchy coaching logo

EEN LUISTEREND OOR

Voor iedereen, jong of oud, die een luisterend oor nodig heeft

catchy coaching logo

VERANDERING

Voor iedereen die in zijn leven iets wezenlijks wil veranderen, daar niet meer mee wil wachten, maar het niet alleen kan

catchy coaching logo

MEEDENKEN

Als het thuis of op je werk niet zo goed of helemaal niet meer gaat

catchy coaching logo

Zichzelf zijn

Maar het moeilijk vindt om daarvoor uit te komen

catchy coaching logo

leren omgaan met rouw

Als je na het afscheid je eigen weg weer moet vinden. Denk aan rouwverwerking, scheiding, verlies van werk…

catchy coaching logo

jong zijn zonder angst

Als je als jongere compleet andere verwachtingen hebt van het leven en daar last van hebt

catchy coaching logo

BEWUSTZIJN

Als je wat hulp nodig hebt om je bewust te worden van jouw mogelijkheden

catchy coaching logo

GROEI

Als jouw beschermingsmechanisme je belemmert in jouw groei

catchy coaching logo

OF BEHOEFTE HEEFT AAN

vrijuit leren spreken en minder stress ervaren

CATCHY COACHING

CATCHY COACHING

Methodieken

Methodieken

Aan het werk met trauma’s en onderliggende emoties

Emoties zijn de verbinders van lichaam en geest. Alle emoties zijn natuurlijk en gezond…

Onderzoeken van oordelen en overtuigingen

Je overtuigingen zijn sterker dan je genen. We doen het iedere dag…

Oplossen van Spookclusters

Helpt het spookt in mij. Heb jij dat ook wel eens…

De kracht van Bodymind Awareness en hartcoherentie

De bewustwording van wat er zich afspeelt in lichaam en geest brengt ons een grote stap verder in het voorkomen en verwerken…

CATCHY COACHING

CATCHY COACHING

Brainspotting

Brainspotting

WAT IS BRAINSPOTTING

‘Brainspotting’ is een relatief nieuwe therapie, ontstaan vanuit de EMDR en ontdekt door David Grand in 2003. Het is een krachtige en effectieve behandelwijze gericht op het verwerken van bewuste en onbewuste blokkades. Wanneer zich iets voordoet dat lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, waarbij pijn, verdriet of machteloosheid een grote rol spelen, kan zich een blokkade ontwikkelen. Deze informatie wordt vastgehouden in ons brein en dus in ons lichaam, want lichaam en brein zijn één.

Hier kunnen we in ons dagelijks leven veel last van hebben. Het beïnvloedt onze gedachten en ons handelen, maar zeker ook onze gezondheid.

VOOR WIE

Brainspotting is laagdrempelig en geschikt voor alle leeftijden. Brainspotting kan goed worden toegepast in combinatie met andere therapievormen, maar ook als een op zichzelf staande methode. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op verschillende coaching-technieken die zich richten op angsten (bv faalangst), weerstand en andere psychische blokkades.

BRAINSPOTTING

> is laagdrempelig.
> heeft een breed scala aan mogelijkheden, afgestemd op de situatie en het moment
> is neurofysiologisch. Je hoeft niet goed te kunnen praten over wat je bezighoudt
> is nieuwsgierig observeren en wachten op wat je lichaam je vertelt
> bereikt bewuste en onbewuste gebieden van het brein
> is effectief bij psychische en lichamelijke klachten

 

HOE WERKT BRAINSPOTTING

Waar we naar kijken bepaalt hoe we ons voelen.  Als iets je bezighoudt, dan kan je gevoel erover veranderen naargelang je naar rechts of naar links kijkt. Onze ogen en onze hersenen werken op een ingenieuze wijze met elkaar samen. Signalen verzonden vanuit onze ogen worden diep in ons brein verwerkt.

Je ogen scannen als het ware je binnenwereld af en vinden de plek die gekoppeld is aan de positie van onze ogen. Door de ogen een tijd op die positie te houden gaan er deuren open die gesloten waren en daardoor de juiste verbinding blokkeren. Reflexen zoals allerlei gezichtsuitdrukkingen en bewegingen in het lichaam  zijn een aanwijzing dat de brainspot is gelokaliseerd. Hier begint de diepe verwerking van wat ons bezighoudt.

Ons brein is één grote verwerkingsmachine van informatie dat alles analyseert, er een waarde aangeeft, opslaat en verwerkt als het goed is.

Maar, er kunnen zich gebeurtenissen voordoen die de verwerkingscapaciteit van onze hersenen te boven gaan, waardoor delen van de binnenkomende informatie onverwerkt worden opgeslagen. Brainspotting gebruikt ons gezichtsveld om uit te zoeken waar deze blokkades worden vastgehouden in ons brein. De cliënt blijft zich focussen op het gevoel dat ontstaat bij de oogposities.

Hiermee stimuleren we de helende verwerking die (*met de huidige wetenschappelijke kennis) tot stand komt in het Limbisch systeem. Het systeem dat betrokken is bij emotie, motivatie en emotioneel geheugen. Het Limbisch systeem speelt dus een  grote rol in de verwerking van opgedane ervaringen en herinneringen. De blokkade wordt stukje bij beetje ontrafeld en verwerkt door ons zenuwstelsel en op celniveau.

Je kunt het zien als een grote schoonmaak. Kastjes en lades in ons brein worden geopend, we onderzoeken wat er tevoorschijn komt, herwaarderen het en bergen het op de juiste plek op. We laten als het ware ons brein voor ons werken.

De relatie tussen de therapeut en de cliënt is daarbij van grote waarde. Tijd, aandacht en betrokkenheid zijn de ankers in de veilige omgeving, waarin we werken.

*Er lopen momenteel verschillende onderzoeken naar de precieze werking van ‘Brainspotting’ in de hersenen en het lichaam. De wetenschap gaat snel en ontwikkelingen volgen elkaar doorlopend op.  Inmiddels zijn er over de hele wereld 8000 Brainspottherapeuten actief. Niet alleen in Europa maar ook in Zuid -Amerika, Australie, China en Japan werken steeds meer therapeuten met Brainspotting en neemt het enthousiasme over deze methode toe.

Klik op onderstaande afbeelding voor een uitleg door David Grand, de ontwikkelaar van Brainspotting.

Schermafbeelding 2022 03 08 om 08.39.04

CATCHY COACHING

CATCHY COACHING

Benieuwd naar mij?

Benieuwd
naar mij?

Wanneer je op zoek bent naar iemand die je kan ondersteunen als je het nodig hebt, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Naast de verschillende methodes die worden aangeboden heb je ook te maken met een persoon waarbij jij je voor 100% veilig moet kunnen voelen. In een coachingstraject is het niet de coach die alleen de kracht geeft aan de samenwerking, maar de relatie cliënt en coach. 

Bewust heb ik gekozen voor een nieuwetijdse benadering. Holistisch, de mens met brein en lichaam als één geheel. Als Effortlesscoach, Brainspotpractitioner en Jongerencoach draag ik dit uit in mijn praktijk.

Twijfel niet te lang, maar pak je leven op.   Ik ben oprecht  benieuwd naar wat jou bezighoudt. Vroeg of laat wil dat toch gehoord worden.                                           

Negentien jaar heb ik ondersteuning mogen bieden aan mensen die te maken hadden met afscheid.  Een periode waarin ik, naast mijn opleidingen, onbewust een schat aan levenservaring verzamelde waarmee ik nu anderen mag helpen. Het mogen ondersteunen van mensen in al hun kwetsbaarheid raakt mij iedere keer weer diep. 

Samen optrekken langs de weg omhoog met de intentie om jezelf weer te durven omarmen. Want als mens zijn wij compleet, krachtig en creatief en in staat tot prachtige dingen. Als coach heb ik aandacht, tijd en de intentie om er voor je te zijn. Dat vormt de basis waarop we gaan samenwerken.

De naam Catchy Coaching staat voor ´Boeiend en aanstekelijk’, dat zijn de kernwoorden waar het om draait.

foto van Els

CATCHY COACHING

CATCHY COACHING

Contact

Contact

Wil je meer weten?
Bel of app me gewoon even.
Of vul het onderstaande formulier in.

Catchy Coaching
Els Droogers
Visscherij 1
7491 DV Delden

06 13 45 48 96

Bezoek ons op Facebook

7 + 12 =

CATCHY COACHING

CATCHY COACHING

Tarieven

 De eerste afspraak                € 50                                                                                            Vervolgafspraak                     € 92,50                                                                                        Jongerentarief t /m 18j.         € 75                                                                                              Een “Zetje” cadeau geven    € 50

                                                                                

We werken zonder tijdsdruk. Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur en tussen de afspraken door ben ik er voor je via de mail, whatsapp of, in overleg, per telefoon. Je zult ervaren dat de sessies flink doorwerken, dus plan er niet teveel direct achteraan.

Je kunt per keer afspreken of kiezen voor een   traject (denk daarbij aan 6-10 afspraken). Ons lichaam heeft ons wat te vertellen en dat is niet altijd wat we graag willen horen. Dat weerhoudt ons er soms van een volgende stap te zetten Dit blijkt in de praktijk juist het moment te zijn waarop mensen de moed op willen geven, zelfs een gevoel van weerstand kunnen ervaren om door te gaan of eerder al bij andere hulpverleners zijn gestopt. Ik wil je helpen om die fase door te komen. Per keer kijken we waar jouw behoefte ligt.

 

Voor particulieren zijn er diverse manieren om hun kosten (gedeeltelijk) vergoed te krijgen:

Via de werkgever
Jouw werkgever heeft waarschijnlijk een opleidingsbudget of een vitaliteitsbudget waar ook mindfulness en coachingstrajecten uit betaald kunnen worden. Een coachingstraject richt zich op jouw persoonlijke omstandigheden. Daardoor is het zeer effectief in het bijdragen van je ontwikkeling en inzetbaarheid. Ook in het voorkomen van een burn-out en langdurig ziekteverzuim is het in belang van de werkgever je te ondersteunen.

Via het UWV
Een uitkeringsinstantie kan je meer vertellen over de mogelijkheden de kosten te vergoeden. Het komt re-integratie ten goede en het helpt je weer met plezier aan het werk te gaan.

Belastingaftrek voor particulieren
Vaak kunnen kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding afgetrokken worden van de belasting. Dit is mogelijk onder de post ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Er is een aantal voorwaarden aan deze aanpak verbonden. Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst over belastingaftrek voor studiekosten.

Via de Arbodienst van een bedrijf
Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.  Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim.

Ondernemers en zzp’ers
Voor ondernemers geldt dat coaching aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting.

Check voor de zekerheid altijd even bij je accountant hoe dit zit bij jouw bedrijf.

 

pnghut common dandelion icon pissenlit white seed floating materialkopie selectie
logo van Effortless Coaching methode